Usein kysyttyä

Miten Conscious suklaa on parasta säilyttää? 

Conscious raakasuklaa säilyy parhaiten viileässä ja kuivassa kaapissa lämpötilan ollessa alle 20 astetta. Monet ihmiset haluavat säilyttää suklaata jääkaapissa jolloin on erityisesti huomioitava se, että lähellä olevat voimakkaat tuoksut saattavat muuttaa suklaan makua. Conscious raakasuklaalla on alhaisempi sulamispiste muihin suklaisiin nähden johtuen kaakaovoista ja koska suklaassa ei ole käytetty emulgointiaineita. Conscious raakasuklaan voi myös pakastaa sillä pakastaminen ei vaikuta suklaan ulkonäköön (johtuen ensiluokkaisista ja puhtaista ainesosista).

Kuinka paljon kofeiinia  Conscious raakasuklaa sisältää?

On yleinen harhakäsitys, että suklaata pidetään nautintoaineena sen korkean kofeiinipitoisuuden vuoksi. Kuitenkin suklaa ei sisällä kofeiinia vaan teobromiinia. Molekyylirakenteeltaan ne ovat hyvin samankaltaisia mutta teobromiinia on kymmenen kertaa vähemmän stimuloivaa kuin kofeiini, ja siinä on valtavasti terveyshyötyjä.

Onko Conscious raakasuklaa luomua?

Kyllä, Conscious raakasuklaa on sertifioidusti luomua. Sertifikaatin on myöntänyt Organic Farmers and Growers (GB-ORG-02)

Soveltuuko Conscious raakasuklaa vegaaneille?

Kyllä, Conscious raakasuklaa on rekisteröidysti vegaania. Kaikki Conscious raakasuklaapatukat ovat vegaania, jotka eivät sisällä lainkaan maitoa tai maitotuotteita.

Soveltuuko Conscious raakasuklaa vegetaristeille?

Kyllä, Conscious raakasuklaalle on myönnetty The Vegetarian Societyn myöntämä sertifikaatti. 

Soveltuuko Conscious raakasuklaa keliaakikoille?

 Kyllä, Conscious raakasuklaa soveltuu myös keliaakikoille ja raakasuklaapatukat eivät sisällä gluteenia lainkaan.

Soveltuuko Conscious raakasuklaa diabeetikoille?

On yleinen myytti, että diabeetikot eivät voi syödä suklaata. Conscious raakasuklaan valmistajat uskovat, että agave solveltuu diabeetikoille paremmin kuin muut sokerit (agavessa 75% fruktoosia) ja siten Conscious raakasuklaa soveltuu diabeetikoille paremmin kuin monet muut suklaat. Tosin suositus on kuten yleisestikin syödä Conscious raakasuklaata maltillisesti.

Onko Conscious raakasuklaa varmasti raakaa?

Kyllä, Conscious raakasuklaa on raakaa eli kaikki ainesosat joita on käytetty Conscious raakasuklaan tekemisessä ovat raakaa ja ainesosia ei ole koskaan kuumennettu yli 42 astetta.

Onko Conscious raakasuklaa sokeritonta?

Kyllä, Conscious raakasuklaa on luontaisesti makeutettu luomulaatuisella, raaka, agave nektarilla (75% fruktoosia)

Onko Conscious raakasuklaa guteenitonta?

Kyllä, Conscious raakasuklaa on  gluteenitonta - valmistukseen ei ole käytetä viljatuotteita lainkaan.

Soveltuuko Conscious raakasuklaa pähkinäallergikoille?

Conscious Nutty One raakasuklaa sisältää neljää eri lajia pähkinää (para-, cashew-, hassel- ja saksanpähkinä). Siitäkin huolimatta, että Conscious Nutty One valmistetaan erillään muista raakasuklaista ja pähkinät säilytetään suljetuissa säiliöissä, niin muutkin Conscious raakasuklaapatukat saattavat sisältää pieniä määriä pähkinää.

Entä muut allergiat?

Conscious raakasuklaa ei sisällä hiivaa, selleriä, seesamia, soijaa tai maapähkinöitä.

Mitä terveyshyötyä on raaka- ja tummassa suklaassa?

Conscious käyttää ensiluokkaista, luomulaatuista raaka-ainetta kaikissa raakasuklaapatukoissa luodakseen herkullista suklaata. Kaikkien Conscious raakasuklaapatukoiden kaakaopitoisuus on vähintään 50%.

Suklaan terveysvaikutukset perustuvat pitkälti sen sisältämiin antioksidantteihin (erityisesti kaakaon polyfenolit). Kaakaossa on antioksidantteihin kuuluvia flavonoideja eli luonnollisia väriaineita, joilla on elimistössä tapahtuvaa haitallista rasvojen hapettumista ehkäisevä ja sen myötä mahdollisesti juuri sydän- ja verisuonitauteja ehkäisevä vaikutus.

Journal of American Collage of Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan pari palaa tummaa suklaata päivässä laajentaa verisuonia, vähentää sydäninfarktin vaaraa ja alentaa myös veren kolesterolia (Journal of American Medical Association 207:298:49-90).

Mikä on Conscious raakasuklaiden kaakaopitoisuus?

Conscious raakasuklaiden kaakaopitoisuus on vähintään 50%, paitsi Conscious Pure raakasuklaassa vähintään 65%. Koska kaikki Conscious raakasuklaiden ainesosat ovat raakaa, kaakaopitoisuus on korkeampi.

Mistä voin ostaa Conscious raakasuklaata?

Conscious raakasuklaata voi ostaa verkkokaupastamme ja hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista. Kts. Conscious jälleenmyyjämme täältä.