Paljonko raakasuklaata päivässä?

On suositeltavaa syödä raakasuklaata 6 - 18 grammaa päivässä. Kaakaopapujen suositeltava normaali päivittäinen käyttömäärä on 10-20 papua. Kaakao nibseinä tämä tarkoittaa noin 4-5 rkl. (20-25g). Isokokoisilla ja kokeneemmilla käyttäjillä määrä voi nousta jopa 60-70 papuun päivässä. Kaakaojauhetta on suositeltava käyttää 1-3 ruokalusikallista päivässä (6-18g), mutta jauhetta voi käyttää pitkin päivää nautittuna enimmillään jopa 40g (4-6 kukkurallista ruokalusikallista).

Toinen tapa määritellä päivittäistä käyttömäärää on 1 kokonainen kaakaopapu/ jokaista kehon 8-10 kilogrammaa kohti (aloittelijan käyttömäärä). Kokeneemmalla käyttäjällä määrä voi olla jopa 1-4 kilogrammaa jokaista käyttäjän painokiloa kohti.

Tarve vaihtelee iän, sukupuolen, painon ja aktiivitason mukaan. Esim urheillessa kehomme kuluttaa energia- ja vitamiinivarastojansa, joten urheilusuorituksen jälkeen vitamiini- ja energiatarpeemme on suuurempi kuin tavallisesti.

Raakasuklaalla on piristävä vaikutus. Siksi kannattaa kokeilla, vaikuttaako raakasuklaa nukahtamiseen. Ja mahdollisesti kannattaa välttää suklaan napostelua illalla. Sitä vastoin esim. kaakaonibsit luonnonjugurtin kanssa ovat oiva aamun piristys tai raakasuklaanpala herkullisena välipalana kahvin kanssa antaa energiaa päivään.

Suklaasta saa nauttia. Monet pyrkivät korvaamaan makeat herkut raakasuklaalla. Suklaa vähentää makeanhimoa eikä muuta herkkua enää mieli. Raakasuklaata ei myöskään tarvitse paljoa, vaan pieni pala riittää. Suklaata on helppo pitää aina mukana terveellisenä väli/herkkupalana.

Kun tarjoilet suklaata niin normaali huonelämpötila eli 20–22 astetta on sopiva. Liian kylmänä tarjottu suklaa menettää aromejaan.

Lisää aiheesta Xoco.fi sivuilla ...


Näytä tuotteet